3.1.2013

Luontaishoidoista

Hoidan kehoani ja mieltäni mm. meditoimalla, syömällä terveellisesti ja monipuolisesti, liikkumalla säännöllisesti sekä luonnossa että kuntosalilla, nauttimalla elämän pienistä asioista ja hetkistä sekä käymällä erilaisissa luontaishoidoissa. Uskon vakaasti siihen, että luontaishoidoilla ihmisiä voidaan hoitaa paljon kokonaisvaltaisemmin kuin mihin lääkärit pystyvät. Olen itse kärsinyt paljon mm. selkä- ja vatsavaivoista, joihin yksikään lääkäri ei ole saanut selvyyttä, joten se lienee osasyynä miksi alun perin lähdin etsimään apua muualta. 


Viimeksi näin kävi kuukausi sitten, kun selkäni meni yhtäkkiä niin jumiin, etten kyennyt liikkumaan laisinkaan. Diacoriin raahauduttuani lääkäri määräsi minulle siltä seisomalta neljät eri lääkkeet, vaikka ei ollut edes koskenut minuun, saati sitten vilkaissut selkääni. Diagnoosiksi sain noidannuolen. Onneksi sain eräältä ystävältäni suosituksen kalevalaisesta jäsenkorjaajasta, jolle varasin saman tien ajan. Hän tutki selkäni ja oikeastaan koko kehoni kauttaaltaan ja laittoi puolessatoista tunnissa kaikki nikamat oikeille paikoilleen. Jäsenkorjaaja havaitsi selässäni skolioosin, mutta sai onneksi hoidettua sen pois. Myös lantioni asento oli aivan vinksallaan, mutta tämäkin saatiin korjattua, joten ei ollut turha käynti tuo. Lääkärin vastaanotolle en mene enää kuin pakon edessä.



Hoito oli yllättävän hellävaraista, mutta tehokasta, eikä hintakaan ollut päätä huimaava (80€). Sanottakoon, että selkävaivat saattavat kyllä kiusata vielä ensimmäisten hoitojen jälkeen, koska keho on tottunut vanhoihin vääriin asentoihin, joten selkää tulisi hoitaa aluksi tiheämmin. Kun kroppa on tottunut oikeisiin "asetuksiin" voi hoitokertoja vähentää muutamaan vuodessa. Itse aion mennä piakkoin uudestaan saman naisen vastaanotolle, koska haluan varmistaa, että selkäni pysyy jatkossakin hyvässä kunnossa. 

Kalevalainen jäsenkorjaus on perinteinen hoitomuoto yhteistyössä koululääketieteen kanssa. Hoidossa avataan lukkoja ihmisen omia liikeratoja hyödyntämällä. Mobilisoimalla kehoa vaikutetaan mm. lihaksiin, luustoon, sidekudoksiin ja nestekiertoon.

Vaihdoehtohoitot.fi sivuilta siteerattua:

"Kalevalaisella jäsenkorjauksella voidaan hoitaa mm. seuraavia sairauksia: alaselän kiputilat, skolioosin hoito, alaraajojen virheasennot ja kiputilat, hartia-ja niskajännitysvaivat, päänalueen vaivat, yläraajojen kiputilat, rintarangan ja yläselän kiputilat. Em. pitävät sisällään esim. tenniskyynärpään, lasten ja nuorten kasvukipujen hoidon, hengen ahdistuksen, korkean verenpaineen, jännityspäänsäryn, purentahäiriöt ja monien muiden sairauksien hoidon." Joten varsin kattavasti tuolla menetelmällä voidaan hoitaa koko kehoa!


Pyrin käymään kuukausittain jossain rentouttavassa luontaishoidossa, koska mielestäni kehoni ansaitsee sen. Viimeksi kävin hermoratahieronnassa, joka osoittautui niin rentouttavaksi, että nukahdin ensimmäistä kertaa hoidon aikana! Lisäksi olen kokeillut mm. vyöhyketerapiaa, aromaterapiaa, ayurvedista hierontaa, akupunktiota, kiropraktiikkaa, lymfahierontaa, intialaista päähierontaa sekä bioresonanssiterapiaa. Näistä viimeisintä suosittelen erityisesti kaikille! 

Tässä hieman lisätietoa noista kokeilemistani hoidoista:

Vyöhyketerapia on tuhansia vuosia vanha luontaishoitomenetelmä, jossa ihmistä hoidetaan kokonaisvaltaisesti kehon eri heijastepisteitä painelemalla. Vyöhyketerapeutti käsittelee joko pelkästään jalkaterien heijastepisteet tai koko kehon heijasteet, myös kädet, korvat, kasvot ja keskivartalon. Vyöhyketerapia on tehokas apu stressiin, jännitykseen sekä väsymykseen. Hoito on kyllä jokseenkin kivuliasta, mutta tehokasta! Ystäväni ovat hoitaneet tällä menetelmällä jopa koliikkilapsiaan ja saanut siitä suurta apua.

Hermoratahieronta on hoitomuoto, joka on lähtöisin Kiinasta. Hermoratahieronnassa hierotaan koko keho kauttaaltaan, jokainen sormi, varvas, selkä- ja niskanikama erikseen, vatsan aluetta lukuunottamatta. Hoito on erittäin rentouttava ja rauhoittava, jonka lisäksi se parantaa verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa. Hoito kestää 2 tuntia ja on erittäin hellävaraista.

Aromaterapia on tuhansia vuosia vanha luonnonlääketieteen osa, jossa kasveista erotetuilla eteerisillä öljyillä voidaan vaikuttaa fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin. Aromaterapian avulla vapautetaan jännityksiä ja rentoutetaan, mutta sillä vaikutetaan myös mielialaan sekä vireystilaan. Eri tuoksuiset öljy vaikuttavat kehoon ja mieleen eri tavoilla. Mukavaa vaihtelua perinteiselle hieronnalle!

Ayurvedinen hieronta on luonnollinen tapa rentouttaa, puhdistautua ja uudistaa sekä kehoa että mieltä.
Ayurvedinen hieronta parantaa verenkiertoa ja stimuloi marma-energiapisteitä. Sen avulla solut ja elimet saavat enemmän happea, glukoosia, proteiineja ja muita elinvoimaa lisääviä elementtejä.
Hierontaliikkeet ja -tekniikat noudattavat kehon toimintoja, avaten niveliä ja auttamalla niitä toimimaan joustavammin. Ayurvedinen hieronta lisää sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia, virittää kehoa ja mieltä, lihaksia, hermostoa, elimiä, hengitystä sekä puhdistaa verta ja lisää kuonanpoistoa.
 
Akupunktio perustuu kehon hermoratojen aktivointiin. Näillä hermoradoilla on noin 400 akupunktiopistettä. Pisteisiin ohjataan akupunktioneulalla hermopäätteiden sähköisiä impulsseja, jotka aktivoivat kehon omia korjaus- ja parannusmekanismeja. Akupunktiolla voidaan hoitaa mm. astmaa, allergioita, halvauksia, hermopäätteisiä kiputiloja, ihottumia, lapsettomuutta, masennusta, migreeniä, stressiä, unettomuutta, pää-, niska-, hartiat-, iskiaskipuja. Hoidon aikana saattaa tuntua kipuilua, mutta se on ohimenevää. Lopussa saavutetaan erittäin rentoutunut olotila.

Lymfahieronta on kevyttä pumppaushierontaa, joka vilkastuttaa imunesteen virtausta. Hieronta tehostaa ylimääräisen nesteen ja kuona-aineiden poistumista kehosta. Lymfahieronta on rentouttava ja lempeä hoitomuoto, joka vähentää turvotusta ja auttaa kehoa hoitamaan itseään.

Kiropraktiikka käyttää erilaisia manipulaatio- ja pehmytkudostekniikoita toimintakyvyn palauttamiseen. Kiropraktikko hoitaa tekniikalla eikä voimalla, joten hoito ei satu. Hoidettava saa myös ravinto-, liikunta- ja venytysohjeita. Hoidon jälkeen voi lähteä suoraan töihin tai kuntosalille.

Intialainen päähieronta muodostuu sarjasta  hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia. Niillä käsitellään rytmikkäästi ja tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska, pää sekä kasvot. Lisäksi painellaan ja hierotaan ylävartalon ja pään alueen marmapisteitä (akupisteitä) sekä kasvojen heijastealueita.
Hoito auttaa lihas- ja hermojännitykseen, lisää veren ja lymfan kiertoa, elvyttää solujen hapensaantia ja poistaa tunnetukoksia. Hoito vaikuttaa koko kehon luonnolliseen tasapainoon ja auttaa saavuttamaan sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia. Hoidossa pyritään herättämään kehon oma älykkyys, jotta se tietäisi miten tulee toimia terveyden ylläpitämiseksi. Suosittelen lämpimästi kaikille!


Bioresonanssihoidosta on tarkempaa tietoa  kehon puhdistus otsikon alla.


Jokaisen tulee tietysti löytää ne omat itselle parhaiten soveltuvat hoitomuodot, koska kehoillamme on erilaiset tarpeet. Luontaishoitoja on nykyään niin monia, ettei meinaa enää perässä pysyä ja lisää tulee koko ajan.

Muista kuunnella intuitiotasi!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti