13.1.2013

Kivienergiaa

Kiinnostukseni kiviin lähti liikkeelle noin kolme vuotta sitten, kun kuulin, että kivilläkin voi hoitaa kehoa ja mieltä. Sitten alkoi valtava kivihimo ja juoksin vähän väliä ostamassa uusia kiviä. Parhaimmat kiviä myyvät liikkeet missä olen käynyt, ovat Somsola sekä Jalokivigalleria. Kivet eivät ole ainoastaan ihania niiden ominaisuuksien takia, vaan ne ovat myös todella kauniita koriste-esineitä!

Kivikokoelmaani kuuluu tällä hetkellä seuraavat kivet: 
  1. Akaatti (monen väris)
  2. Seleniitti (valkoinen, läpikuultava)              
  3. Vuorikristalli (läpinäkyvä)
  4. Savukvartsi (läpinäkyvä, mustanharmaa)
  5. Hopea Obsidiaani (musta)
  6. Ruusukvartsi (vaaleanpunainen)
  7. Prehniitti (veden vihreä)
  8. Unakiitti (punavihreä)
  9. Kalsiitti (keltainen)
  10. Ametisti (violetti)
  11. Malakiitti (vihreä)
  12. Botswanan Akaatti (v-pun. tai harmaa)  
                    
Toistaiseksi en ole itse käynyt vielä kivihoidossa missään, mutta teen toisinaan itse kivihoitoa itselleni. Kiven voi laittaa esimerkiksi tyynyn alle, jolloin se vaikuttaa siellä nukkuessamme. Lisäksi kiv voi pitää meditaation aikana kädessä tai chakrojen päällä. Myös taskussa voi kantaa kiveä mukanaan, jolloin se hoitaa meitä koko päivän. Jos jollain teistä lukijoista on kokemuksia erilaisista kivihoidoista, niin olkaa ihania ja jakakaa ihmeessä noita kokemuksianne!

Kivet tulee kuitenkin muistaa puhdistaa ennen käyttöönottoa, koska ne keräävät itseensä helposti energioita. Puhdistus on hyvä tehdä aina aika-ajoin, eikä siis vain käyttöönotettaessa. Puhdistustapoja on monia erilaisia, joista voi valita mieluisimmat. Varsinkin kesällä kivet voi asettaa aurinkoon. Aurinko lataa kivet tulienergialla. Kivet voi puhdistaa myös maaenergialla, laittamalla ne joko multaan tai ulos kiven päälle. Maa imee kivistä negatiiviset energiat. Myös kivinen ikkunalauta käy hyvin puhdistamiseen. Puhdistukseen voi käyttää myös juoksevaa hanavettä tai purovettä. Kivet puhdistuvat myös erilaisten äänien avulla, kuten esimerkiksi tiibetiläisten kulhojen tai kellojen.  

Kiviä voi virittää ja energisoida erilaisiin käyttötarkoituksiin ottamalla ne yksi kerrallaan käsien väliin ja kertoa niille niiden tarkoitus tai tehtävä. Kiven tehtävää vaihdettaessa tulee se ensin puhdistaa ja antaa levätä ennen uutta viritystä.

Tässä vielä kivieni ominaisuuksia:

Akaatti: rohkaisee ja vahvistaa itsetuntoa, lataa ja puhdistaa muita kiviä, (levynmuotoinen).
Seleniitti: enkelikivi, joka rauhoittaa ja hiljentää ajatuksia. 
Vuorikristalli: puhdistaa, lataa ja virkistää.
Savukvartsi: puhdistaa auraa ja ajatuksia, maadoittaa sekä tasapainottaa kehoa.
Hopea Obsidiaani: puhdistaa kehoa ja mieltä sekä opettaa irtipäästämistä. 
Ruusukvartsi: hoitaa hellästi kehoa ja mieltä sekä herättää sisäisen rakkauden tunteen.
Prehniitti: auttaa meditaatiossa ja sisäisen rauhan luomisessa.
Unakiitti: auttaa suojelemaan omia voimia ja rajoja. Aktivoi menneiden elämien muistamista ja niiden kanssa työskentelyä (otsalla pidettäessä).
Kalsiitti: lievittää turhautuneisuutta ja tunnetilojen muutoksia. Antaa mielelle iloa ja valoa. 
Ametisti: suosittu meditaatiokivi, joka valaisee ja selkeyttää mielenrauhaa. Poistaa myös säteilyä.
Malakiitti: auttaa kasvattamaan rakkautta ja hyväksyntää itseämme ja toisia kohtaan. Puhdistaa menneisyydestä ja irroittaa peloista ja syyllisyydestä.
Botswanan Akaatti: auttaa päästämään irti asioista ja ihmissuhteista jotka eivät enää palvele elämässä. Voimistaa ja selkeyttää ajatuksia, puhdistaen kehosta raskaita energioita. Voimistaa ja puhdistaa auraa. 


Rakkain kiveni on pohjasta sydämenmuotoinen vuorikristalli, jonka sain n. 4 vuotta sitten enkelihoitajakurssin opettajaltani. Otan sen usein mukaani, jos lähden esim. kyläilemään. 

 lempikiveni <3

Lisäksi omistan kahdet vesikivisetit, jotka laitetaan vesikannuun. Siellä kivien energiaominaisuudet siirtyvät veteen ja pääsevät siten kehoomme. Jalokivivesi sopii juomavedeksi, ruuanlaittoon, kukkien kasteluun sekä lemmikkien juomavedeksi. Settien kivet ovat erityisesti tehty jalokiviveden valmistamiseen. Itse käytän kiviä vedenpuhdistuskannussani, jolloin saan todella voimaannuttavaa janojuomaa.

 kuvassa oikealla rakkautta ja iloa voimistava
ruusukvartsi/sitriini jalokivivesi setti

tässä vielä loistava kivikirja

 
Onko teillä jo kiviä ja jos niin mitä kiviä omistatte?


Somsolan sivuille pääset tästä.

2 kommenttia:

  1. Oi, kivet! Minulla on paljon kiviä, tärkeimmät minulle ovat savukvartsi, vuorikristalli ja spektroliitti.

    VastaaPoista
  2. Kun ostan uuden kiven,laitan sen karkeaan ruokasuolaan ympäriinsä peitettynä yön yli. Heitä käytetty suola vessanpönttöön ja vedä alas. Sitten kivijuoksevan veden alle muutamaksi minuutiksi. Myös lumi ja vesisade ovat hyviä puhdistajia.

    VastaaPoista