14.1.2013

Parantava musiikki

Musiikin voima on todellista! Musiikki aktivoi aivoja, vilkastuttaen samalla verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Jopa monet tutkijat uskovat, että musiikki on meille elintärkeää. Ei ole olemassa ainuttakaan kansaa tai rotua, jolle musiikki ei olisi jollain tapaa tuttua.

Oma rentouttava musiikkikokoelmani

Jo muinaiset kreikkalaiset Platon, Pythagoras sekä Aristoteles tiesivät, että musiikilla on parantavia vaikutuksia. Aristoteles suositteli huilumusiikkia ihmiselle, joka tarvitsi tunteidensa purkamista pystyäkseen vapautumaan tunnekuohuistaan. Platonin mukaan musiikki palauttaa ihmiselle sielun harmonian ja tyytyväisyyden. Pythagoras sanoi, että nimenomaan musiikin rytmillä on parantavia vaikutuksia. Pythagoras arveli kaikkien asioiden koostuvan harmonisista kuvioista, kuten vakioisesta musiikin rytmistä.

Tämän hetken suosikkilevyni, joka löytyi huutonetistä 4,5€:lla 
 
Olen huomannut, että aika kauan jaksan kuunnella samaa levyä ennenkuin kyllästyn siihen. Jonkin ajan päästä voi taas soittaa sitten uudelleen. Kirpparilla olen myynyt ison kasan rentoutusmusiikkia pois, joten nyt on jäljellä vain mieluisimmät.  

tässä tunnin pituinen pätkä, jossa kulhomusiikkia parhaimmillaan

Miellyttävän musiikin kuuntelu lisää elimistön mielihyvää ja samalla kivunlievityshormonien tuotantoa. Rentouttavalla musiikilla voidaan vähentää myös stressihormonin tuotantoa, ja parantaa siten vastustuskykyä. Rentouttavan musiikin on todettu olevan hyväksi jopa sikiölle!

Tämän löysin yksi yö ja ihastuin heti, niin taivaallista!

Tiedemiehet ovat jo pitkään tutkineet musiikin vaikutuksia ja heidän mukaansa musiikki auttaa mm. masennukseen, rauhoittaa hermostuneisuutta ja nopeuttaa jopa sairauksien paranemisprosesseja. Tutkimuksissa musiikin on todettu auttavan mm. Alzheimerin taudista kärsiviä sekä vihassa, masennuksessa ja unettomuudessa olevia. Jopa halvaantuneita sekä Parkinsonin tautiin sairastuneita musiikki auttaa kävelemään varmemmin ja tasapainoisemmin. Musiikin on myös todettu tasapainottavan tehohoidossa olevien potilaiden pulssia. Tutkijat väittävätkin, että puoli tuntia tyynnyttävää, sielua hivelevää ja rauhallista musiikkia päivässä vastaa kymmentä milligrammaa rauhoittavaa lääkettä!!

 David Lanz

Tässä vielä ihanaa enkelimusiikkia! <3 
 
Itse kuuntelen rentouttavaa musiikkia jopa päivä, yleensä iltaisin ennen nukkumaan menoa. Nykyään saatan kaivata tosin sitä jo heti aamusta, kun teen tiibetiläisiä riittejä. Nautin suunnattomasti siitä rauhan ja hyvänolon tunteesta, jonka saavutan musiikin avulla. Joogakoulu Shantissa käydessäni ostin myös ensimmäisen kulhomusiikkilevyni nimeltä Spa of Sound. Siinä soittaa virolainen joogaopettaja Almer Jansu, jonka tapasin kasvotusten Shantissa, kun hän veti siellä tunnin pituisen kulho/gongimeditaation 21.12.12. Aivan mahtava mies täytyy todeta!

Kuten huomata saattaa, pidän erityisesti pianomusiikista..


Musiikin avulla voimme matkata syvimpään olemuspuoleemme!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti