13.1.2013

Aarrekartan voima

Näin vuoden alussa on hyvä miettiä mitä haluaa tulevalta vuodeltaan ja tulevaisuudeltaan ylipäätään. Itse päätin tehdä tänään uuden aarrekartan, vaikka vanhakin on vielä "voimassa". Aarrekarttoja on monenlaisia, mutta tämä seuraava tapa on itselleni se mieluisin ja sopivin.  

Ensiksi tulee kuunnella itseään, jotta tietää mitä elämältä haluaa ja mikä on itselle hyväksi. Yhdellä kertaa tulisi hahmottaa korkeintaan viisi unelmaa. Sitten ne kannattaa kirjoittaa paperille ja kuvailla asiat mahdollisimman tarkasti. Sen jälkeen voi kerätä kasan aikakausilehtiä ja etsiä niistä sopivia kuvia ja sanoja, jotka kuvastavat näitä haaveita tai jotain ihanaa tunnetta. Sitten vaan leikataan ja liimataan kuvat sekä tekstit kartongille!



Aarrekartta auttaa selkiyttämään omia toiveita ja sitä kautta ne saadaan myös toteutumaan. Kirjoittamalla ylös omia haaveita vaikutetaan alitajuntaan. Jotta voimme havaita asioita, jotka johtavat unelmiemme toteutumiseen, on unelmille raivattava tilaa. Tämä merkitsee taas kerran luopumista vanhoista asioista. Usko unelmiin käynnistää samalla itseohjautuvuuden prosessin, jota pystyy seuraamaan aarrekartan avulla. Aluksi toiveiden toteutuminen saattaa kuitenkin tuntua jopa mahdottomalta, mutta niille kannattaa antaa mahdollisuus.

Unelmat eivät kuitenkaan aina toteudu, mutta ei siitä ei kannata lannistua. Saatamme tietoisesti tai tiedostamatta jarruttaa niiden toteutumista. Ehkä aika ei ole vielä oikea niille. Silloin voi kysyä itseltään, mitä elämässäsi tapahtuu, jos toiveet toteutuvat. Kysymys auttaa ymmärtämään, mikä unelmaa oikein sillä hetkellä jarruttaa. Yhtenä esteenä unelman toteutumiselle voi olla myös se, ettei se ole aidosti oma unelma! Voi myös olla, että unelmaa tarvitsee hieman tarkentaa. 

Unelmien täyttymiselle kannattaa myös asettaa väliaikaraja 1-3kk, jolloin tulee tarkistaa onko osa unelmista toteutunut.

Lopuksi aarrekartta asetetaan näkyvälle paikalle, jolloin sitä voi katsella aamuin illoin. Itse pidän omaani sängyn vieressä, josta näen sen illalla nukkumaan mennessä ja aamulla herätessä. Sitten ei muuta kuin tarkkailemaan haaveiden toteutumista!

Tavoitteet auttavat jaksamaan elämässä ja niiden avulla kaikki on mahdollista!
 
ä viimeinen kuva on aiemmasta aarrekartastani, 
jonka kuvia on kissani jo kivasti raadellut
                                       
Unelmat ohjaavat valintojamme!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti