6.1.2013

Suolan salat

Suola on meille elintärkeää, mutta liian moni käyttää edelleen teollista ruokasuolaa, joka ei ole hyväksi elimistölle. Teollinen ruokasuola lisää mm. korkeaa verenpainetta, aivohalvauksia sekä sydän- ja verisuonisairauksia. Teollisesta ruokasuolasta on poistettu 82 meille tärkeää alkuainetta ja jäljelle on jäänyt vain natrium ja kloridi. Lisäksi siihen on lisätty jodia ja paakkuuntumisestoaineita, joiden johdosta suola ei pysty imeytymään kunnolla kehomme nesteisiin. Tarvitsemme natriumia hermoimpulssien kuljetukseen, nestetasapainon sekä osmoottisen paineen säätelyyn ja tietysti lihasten toimintaan. Kloridia tarvitsemme puolestaan ruuansulatukseen ja hengittämiseen. Teollisessa ruokasuolassa nämä kaksi alkuainetta eivät voi kuitenkaan toimia kehossamme oikealla tavalla, eivätkä ne läpäise solukalvojamme, koska natriumkloridi tarvitsee oikeanlaiseen toimintaan myös muita alkuaineita.

 
Suosittelenkin kaikkia siirtymään pikaisesti luonnonsuolaan, jos sellaista ei vielä käytä. Luonnonsuoloja ovat kristallisuola sekä merisuola. Kristallisuolasta käytetään myös nimitystä vuorisuola, himalajansuola ja ruususuola. Kristallisuola sisältää 84 erilaista alkuainetta. Merisuolassa alkuaineita on yhteensä 90. Luonnonsuolaa tulee muistaa kuitenkin käyttää kohtuudella, vain noin puoli tai yksi teelusikallista päivässä riittää. 

  vasemmalla puhdistamaton merisuola, keskellä teollinen ruokasuola 
 & oikealla kristallisuola

Itse lisään kristallisuolaa hiukan joka päivä puhdistettuun juomaveteeni, jolloin se auttaa kehoni happo-emästasapainoa pysymään tasapainossa, tasaamaan verenpainettani sekä pysymään muutenkin terveempänä. Kristallisuolavettä voidaan käyttää myös suun huuhteluun, sillä se tasapainottaa suun happamuutta ja poistaa pahanhajuista hengitystä. Sillä voidaan myös valkaista hampaita! Lisäksi kristallisuola toimii desinfiointiaineena ja sitä voidaan käyttää kääreessä hoitamaan mm. kipuja, lihasrevähdyksiä, tulehduksia, haavoja ja hyönteisten pistoksia. Itse kokeilin merisuolakäärettä selkäkipuihini ja täytyy sanoa, että sehän toimi

Kristallisuola on siis todella monipuolinen apu kaikkiin mahdollisiin vaivoihin! Merisuola on lähes yhtä hyvä vaihtoehto kuin kristallisuola, mutta itse pidän enemmän kristallisuolan mausta. Merisuolaa käytän itse mm. vartalonkuorinnassa, jolloin sekoitan siihen hieman hunajaa. Tämän jälkeen iho on todella pehmeä, joten suosittelen kokeilemaan! 

 suolasaippua <3

Tässä merisuolakääreohje:

Annostus: 1 litra vettä ja 3 rkl merisuolaa.
Esim. 3 litraa vettä ja 9 rkl merisuolaa. Kuumenna n. ½ litraa vettä lähes kiehuvaksi ja sulata suola siihen. Sulaa huonosti huoneenlämpöiseen veteen. Älä kuitenkaan keitä suolaa, koska koostumus muuttuu! Lisää hanasta loppuvesi ja liuos on valmista käytettäväksi. Se säilyy käyttövalmiina niin kauan kuin nestettä on ja sen voi säilyttää esim. kylpyhuoneessa. Liuoksen käyttölämpötila on huoneenlämpöinen, eli 20- 22 astetta.


HUOM! Talviaikaan kannattaa liuos tehdä 40- 50 asteiseksi, niin ei tarvitse palella kylmien ja märkien kääreiden päällä.

 
Kostuta pyyhe liuokseen ja väännä sitä niin, ettei valu vettä. Aseta pyyhe iholle hoidettavaan kohtaan esim. polveen ja laita siihen muovi päälle. Selkä, hartia- ja niska-aluetta hoidettaessa kannattaa laittaa iso muovi esim. jätesäkki suojaamaan sohvaa tai sänkyä ja sen päälle sitten märkä pyyhe, jonka päälle asetut makuulle. Peittele itsesi vielä lämpimästi hoidon ajaksi.


Hoida 1-3 kertaa päivässä 45 min- 1 tunnin ajan. Jatka hoitoa muutaman päivän ajan ja pidä sitten pari taukopäivää. Jatka näin esim. 3 päivää merisuolakäärehoitoa ja 4 taukopäivää.


On olemassa myös Himalajan vuorisuolasta valmistettuja suolakivilamppuja, jotka puhdistavat mm. huoneilmaa.
Suolakivilamput soveltuvat hoidoksi allergikoille sekä astmaatikoille. Suolalamput vapauttavat lämmetessään negatiivisia ioneita, jotka neutralisoivat sähkölaitteiden tuottamia positiivisia ioneita ja puhdistavat näin hengitysilmaa, vähentäen haitallista sähkövarausta. Negatiivisesti varautunut ilma sisältää vähemmän positiivisesti varautunutta pölyä, jonka vuoksi sisäilmaa on helpompi hengittää. Samanlaisen vaikutuksen voi kokea myös suolaisen meren rannalla.



Lisäksi kaupoista löytyy tuikkukippoversioita, jotka toimivat samalla periaatteella kuin suolakivilamput. 

Tässä vielä hyödyllinen linkki sivustolle, jossa kerrotaan tarkemmin suolasta
http://www.saltlife.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Suola/Categories/suola

Voikaa hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti