7.11.2013

Terveisiä Tallinnasta!

Vietin viime viikonlopun vaihteeksi Tallinnassa, jossa olin lauantaista tiistaihin. En tiennyt etukäteen missä edes yöpyisin, mutta perillä selvisi, että eräällä ystävälläni oli vapaa kalustettu yksiö Tallinnan ytimessä, ihan Kaubamajan vieressä. Sieltä olikin varsin hulppeat näköalat keskustaan. Sain siis koko huoneiston omaan käyttööni! Virolaiset ovat oikeasti todella vieraanvaraisia. He auttavat aina tarvittaessa ilman, että jää palveluksen velkaa. Autan kyllä itsekin mielelläni ystäviäni, jos vaan voin.

Näkymät parvekkeelta päivällä ja yöllä

Lauantaina vietimme ystäväni kanssa pyhäinpäivää hänen toisessa asunnossaan, joka oli 2 kerrosta yläpuolellani. Yllytin ystäväni lähtemään lopulta paikalliseen yökerhoon, koska en ollut käynyt tanssimassa moneen kuukauteen. Ja täytyy kyllä sanoa, että se jos mikä teki hyvää! Huomasin, että yökerhossa olevat ihmiset olivat jostain syystä varsin apeannäköisiä, joten päätin piristää paikallisia ja hymyillä koko illan kaikille joihin loin katsekontaktin. Oli siinä miehillä ihmettelemistä! Fiilis oli siis katossa.

Pyhäinpäivän kynttilät isän muistolle

Maanantaina suuntasin keskustaan kiertelemään ja löysin uusia kauppoja, joissa en ollut aiemmin käynyt. Eksyin mm. eräälle kauppakäytävälle, jossa oli 2 kivaa ekokauppaa vastakkain. Ensimmäinen oli nimeltään Biomarket, joka oli paikallinen Ruohonjuuri. Siellä oli kaikkea mahdollista elintarvikkeista kosmetiikkaan. Hintataso oli osassa tuotteista hieman meidän omaamme halvempaa ja osassa oli suunnilleen samat hinnat.
 
 
Biomarkettia vastapäätä oli pienenpieni Bio4You-liike. Siellä oli myynnissä paljon sellaisia tuotteita, joihin en ole Suomessa törmännyt. Palvelukin oli harvinaisen ystävällistä.


Ostin sieltä mm. soijavaha tuoksukynttilän, joka on virolaista käsityötä. Lisäksi hinta oli halvempi kuin Joikin vastaavilla tuoksukynttilöillä, joita myy mm. Stocka ja Kaubamaja. Lisäksi myyjä sai minut ostamaan hiuksien vaalennusainetta, jonka voi jättää päähän. Kirjoitan siitä lisää joku toinen päivä, kunhan olen ensin testannut sitä. Samaan sarjaan kuului myös hellävarainen hiusmaski, joka päätyi myös ostoskoriini. 

Olisi ihana olla töissä tuollaisessa pikkupuodissa, jossa myytäisiin kaikkia ihania luomutuotteita. Osaan kuvitella itseni järjestelemässä pikkupurkukoita ojoon, pikkutarkkamaisella tavallani. Pidän somistamisesta ja sisustamista, koska siinä saan toteuttaa itseäni ja olla luova. 


Mulla on ollut viime aikoina erityisen vaikeaa tehdä minkään sortin päätöksiä, joten oli ihme, että sain ostettua niinkin paljon juttuja reissun aikana. Koska olen saanut painoa lisää, joudun väkisinkin uudistamaan vaatekaappini sisältöä.

Huomenna ajattelin varata ajan homeopaatille, koska sydämeni vetää taas ihan hirveää tahtia. Virossa ollessani mittasin lepopulssin illalla sängyssä maatessani ja sehän sahasi 46 ja 158 väliä jatkuvasti. Vähän kuin olisi jatkuva intervalli päällä. Tälläkin hetkellä tuntuu epämiellyttävältä rinnassa. Stressiä mulla ei tietääkseni ole tällä hetkellä, enkä syö mitään jatkuvaa lääkitystäkään, joten varsin outoa ja huolestuttavaa tämä on. Nyt on pakko saada tämä tyttö vihdoin kuntoon. Kerron homeopaatilla käynnistä lisää sitten, jahka olen siellä käynyt.

Nyt on aika painaa pää tyynyyn ja liihottaa höyhensaarille, joten mukavaa loppuviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti