27.10.2013

Iloa, yhdessäoloa ja vapautta

Taas on ollut antoisa ja huikea viikonloppu, josta riittää muistoja vielä vuosiksi eteenpäin. Perjantaina riensin suoraan töistä hoitamaan ystävieni kahta lasta, joista toinen on ekaluokkalainen ja toinen vielä tarhassa. Lasten kanssa on aina niin ihanaa viettää aikaa. Nämä tytöt ovat kaiken lisäksi niin kilttejä, että heidän kanssaan on helppo tulla toimeen. Toisinaan tekee hyvää päästää sisäinen lapsi valloilleen. Pienemmän kanssa tehtiin yli 20 palapeliä ja pelattiin bingoa. 


Lauantaina lähdimme ystäväni Sirpan kanssa Natural High Celebration Day-festareille, joita vietettiin Espoossa ihanissa maisemissa. Kyseessä on siis yhdessäolon, ilon ja vapauden juhla! Festareita vietettiin nyt toista kertaa ikinä. Ajattelin aluksi, etten menisi sinne, mutta koska viikko osoittautui varsin raskaaksi, niin onnekseni muutin mieltäni. Tunsin vielä perjantaina suurta riittämättömyyden tunnetta, jota olen työstänyt jo pidemmän aikaa. Eilinen päivä tuli siis kuin tilauksesta!

Paikalla on runsaasti väkeä, mutta onneksi talossa riitti tilaa ja huoneita, joten hyvin mahduimme. Ohjelma sisälsi monipuolisen tarjonnan aina tanssimisesta, laulamisesta ja saunomisesta syömiseen ja kaikkea siltä väliltä. Parasta koko päivässä oli se huikea energia ja ne kaikki mahtavat ihmiset, jotka mahdollistivat tuon kaiken koettavan. Oli ilo myös tutustua uusiin upeisiin ihmisiin ja saada heidän kauttaan taas oivalluksia ja näkökulmia. 

Tanssia, laulua ja rummutusta

Paikalla oli ihanan värikkäitä ja lahjakkaita persoonia, jotka saivat porukan hyvin liikkumaan. Maskit jätettiin eteiseen heti sisään tullessa, mikä onkin parasta näissä tällaisissa porukoissa. Tunteiden näyttäminen oli siis todellakin fine. Itse repesin nauramaan kirjaimellisesti vedet silmissä puolessa välissä iltaa. Silloin tunsin kuinka vapauduin jostain painavasta lastista. 

Muutamat toivat mukanaan myös ihania pieniä lapsia, joista yhden vaippaikäisen kanssa soitin jopa tiibetiläisiä kulhoja. Näin vauvakuumeisena nautin valtavasti siitä, kun saan pitää pientä lasta sylissäni.
 
Yläkerrassa oli myynnissä kaikenlaisia herkkuja, kuten raakakakkua ja suklaata. Alakerran keittiössä oli tarjolla lämmintä keittoa ja salaattia. Itselläni on aina kovin vaikeaa syödä missään tapahtumissa tai juhlissa, koska ruokavalioni on niin kovin rajoittunut. Tällä kertaa oli kuitenkin positiivista, että ruokatarjonta sopi myös keiton puolesta minulle. Yleensä henkiset ihmiset miettivät enemmän mitä suuhunsa laittavat ja näin ollen myös arvostavat puhdasta ruokaa. Täällä Suomessa käytetään niin valitettavan usein juhlaherkuissa vehnää, maitoa, lihaa ja lisäaineita, joita en itse suosi omassa ruokavaliossani. Usein tarjolla on täytekakkua, pullaa, keksiä, karkkia, sipsiä yms.. Jos joskus saan itse lapsia, niin synttärikutsuilla tullaan varmasti syömään kaikkea muuta, paitsi noita edellä mainittuja "herkkuja".
 

Yläkerrassa oli myös ihana meditaatiohuone, joka oli sisustettu todella kauniilla tavalla. Illan loppuvaiheessa tunsin pakottavaa tarvetta siirtyä tuohon huoneeseen. Takana oli siinä vaiheessa jo lähes 12 tuntia monenmoista vilskettä, joten oli pakko hiljentää mieli hetkeksi. 

 
Ihan loppuun asti emme jääneet paikalle, sillä saimme ystäväni kanssa kyydin kotiin Taavi Kassilalta. Uni tuli kyllä harvinaisen nopeasti, kun pääsin sänkyyn. 
 
Tässä vielä pari linkkiä liittyen festareihin sekä sen muutamaan esiintyjään:  


http://www.reverbnation.com/hannamaaria

Sunnuntaisin koen usein valtavaa yksinäisyyden tunnetta. Ystäväni viettävät silloin aikaa omien perheidensä ja puolisoidensa kanssa ja itse olen yksin. Tänään on ollut jälleen tällainen päivä. Tosin olen tuntenut tänään melkoista väsymystä koko päivän, joten on ollut ihan hyvä olla vaan kaikessa rauhassa yksin. Tulevaisuudessa tulen kuitenkin varmaan kaipaamaan näitä tällaisia päiviä, jos ja kun saan elää perhe-elämää omien lasten kanssa. 

Iloa tulevaan viikkoon!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti