20.11.2013

Osteopatiaa ja itsestään huolehtimista

Vietin eilen viikon viimeistä vapaapäivää ja palkitsin itseni menemällä osteopaatin vastaanotolle. Taas kerran eräs ystäväni suositteli minulle tiettyä osteopaattia, joten valinta oli kannaltani helppo. En ollut käynyt koskaan aiemmin osteopaatilla, joten oli korkea aika kokea tämäkin hoitomuoto. Ja täytyy sanoa, että en kadu hetkeäkään päätöstäni! Osteopaatti oli mukava ja rento mies nimeltään Petteri Ijäs ja vastaanotto hänellä on keskeisellä paikalla Helsingin keskustassa Kalevankadulla. Menin vastaanotolleni ennaltaehkäistäkseni tulevia selkäongelmia. Petteri totesi lonkkani olevan taas kerran pari senttiä vinossa sekä selkälihasteni olevan erittäin pahassa jumissa. Tämä ei siis tullut mitenkään yllätyksenä. Selän hoito kesti n. 45 minuuttia ja oli selän puolelta lähes kivutonta. Tosin minulla on kyllä todella suuri kipukynnys nykyään, joten moni muu olisi saattanut purra hammasta kovempaa. Mutta siinä vaiheessa, kun alettiin työstämään lonkankoukistajaani vatsan kautta, niin kipu oli kyllä melkoista. Kukaan ei ollut koskaan aiemmin hieronut kyseistä lihasta, joten se tuntui varsin oudolta. 

Lopuksi kysyin vielä neuvoa naksuvaan leukaani, johon osteopaatti totesi sen hoitamisen tuntuvan sitten erittäin ilkeältä. Sanoin kestäväni kyllä kivun, jolloin hän veti kumihanskat käteensä ja käski minun avata suuni. Tämän jälkeen hän laittoi sormensa suuhuni ja heilutteli varovasti leukani. Pahin oli kuitenkin vasta edessä. Seuraavaksi hän paineli leuan lihaksia hammasrivistön takaa sormella niin kovaa, että kyyneleet valuivat silmistä ja kipu oli sanoinkuvailematon. Leukalihakset ovat siis toiselta puolelta erittäin jumissa ja niitä voi itsekin hieroa auki. Ei kyllä ole houkutteleva ajatus tuo. Suussani tuntuu edelleen lievää kipua eilisen jäljiltä ja leuka naksuu vieläkin, joten todennäköisesti joudun kokemaan tuon tuskan vielä monesti uudestaan.

Kaiken kaikkiaan olen iloinen, että kävin osteopaatin vastaanotolla ja seuraavan kerran olen menossa sinne jo ensi viikon maanantaina. Jatkossa ajattelin käydä ainakin muutaman kerran vuodessa hoidattamassa kropan kuntoon, jotta vältyn tukalilta tilanteilta.

Olen suunnitellut, että hoidatan muutenkin itseni hyvään kuntoon ennen kuin täytän 30 vuotta ja siihen on siis aikaa vähän reilu kuukausi. Haluan aloittaa tulevan vuoden terveemmin kuin koskaan! Päässä pyörii myös ajatus jonkinlaisen kurssin käymisestä, mutta en tiedä vielä millaisesta. Taidanpa pyytää enkeleitä ja oppaaltani jonkinlaista opastusta oikeanlaisen kurssin löytymiseen. Kenties eksyn taas "vahingossa" jollekin nettisivulle, jossa on ilmoitus uudesta kurssista. ;)

Huomaa kyllä, että talvi alkaa tehdä tuloaan, kun väsymys painaa luissa ja ytimessä. Mistä te saatte energiaa päiviinne näin pimeänä aikana?

Positiivista mieltä päiviinne!

1 kommentti:

  1. Naksuva leuka kuulostaa niin tutulta. Energiaa saa juuri siitä positiivisuudesta, yhdessä olosta, luonnosta. Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista