8.9.2013

Kierrätys kunniaan

Ajattelin kirjoittaa aiheesta joka on itselleni hyvin tärkeä, nimittäin kierrätys. Kierrätän kotonani mm. lasit, metallit, ruoantähteet, paperit, pahvit sekä tietysti vaatteet. Haluaisin asua talossa, jossa olisi myös energiajäteroskis. Energiajätettä tulee niin paljon, että on harmillista heittää kaikki sekajätteeseen. Itselleni tulee hyvä fiilis, kun tiedän tekeväni jotain hyvää.

Kävin tänään Helsingin jäähallissa myymässä vanhoja vaatteita sekä muuta tavaraa. Herätys oli aamulla jo klo. 6.10. kun kissani herätti minut. Tänään oli syksyn ensimmäinen kirppis jäähallilla ja liikkeellä oli varsin vähän porukkaa. Moni ei varmaan tiennyt kirpparin aukeamisesta ja tänäänhän oli niin ihanan lämmin päivä, ettei ole ihme, että myynnit jäivät alle odotusten. Noh pääasia, että pääsin eroon monista vaatteista sekä sekalaisesta tavarasta. On jännä miten ihmisiä kiinnostaa kirppareilla mitä oudoimmatkin jutut. 

Kirpparilla on aina oma kiva fiilis. Alussa on tosin aikamoista hässäkkää, kun ihmiset kyselee joka suunnasta hintoja ja samalla pitää pystyä seuraamaan, ettei kukaan varasta mitään. Onneksi mulla on jo monen vuoden kokemus kirppareista, joten yleensä kaikki sujuu varsin hyvin. Päivän päätteeksi olo on kyllä ryytynyt, mutta yleensä tyytyväinen. Myynnillisesti tämä päivä oli kirpparihistoriani huonoin, mutta parempi onni taas ensi kerralla. Käyn kyllä yleensä mielummin Hietaniemen kirpparilla myymässä, mutta tänä kesänä en sinne päässyt.

Yksi kassillinen on menossa lisäksi HESY:n kirpparille Oulunkylään, jossa kirpparituotto menee suoraan eläinten hyväksi. Siellä löytöeläintalon yhteydessä on siis takapihan puolella rakennus, jonne voi viedä lahjoitettavia tavaroita ja ostaa samalla kirpparilta kaikennäköistä. Ajattelin viedä lisäksi kodittomille kissoille omien kissojeni vanhoja leluja, jotka ei enää niitä kiinnosta. 

Kirpparin jälkeen otin pienet päikkärit kotona ja lähdin fillaroimaan Helsingin keskustaan. Kävin mm. ihanassa Regatta kahvilassa. Siellä on kiva nauttia varsinkin ilta-auringosta.

 Cafe Regatta

Tänä iltana olisi ollut vielä Intian viikot Caisan kulttuurikeskuksessa. Siellä konsertoivat Bhajan People, mutta oli pakko mennä tällä kertaa kotiin lepäämään. Kehoni kertoo kyllä selkeästi milloin se tarvitsee lepoa ja kotona rauhoittumista, ja tänään oli juuri sellainen päivä. 

Stadin hanhet

Nyt alkaa pää nuokkua jo siihen malliin, että pakko siirtyä pikku hiljaa unten maille.

Ihanaa ja lämmintä alkavaa viikkoa!  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti