26.4.2014

Lomafiiliksiä ja etelän aurinkoa

Huhtikuu on jo melkein takana ja paljon on ehtinyt tapahtua tässä kuussa. Vietin juuri ihanan 10 päivän loman Espanjan aurinkorannikolla Málagassa, jonne eräs ystäväni kutsui minut vierailulle. Pääsin käymään samalla myös muissa rantakaupungeissa. Edellinen etelän reissuni oli vuonna 2007, joten odotin aikalailla tuota reissua. Ystäväni on nyt muutaman vuoden töissä Espanjassa ja pääsin tutustumaan samalla myös hänen kansainvälisiin kollegoihinsa. Pääsin myös ensi kertaa elämässäni loikoilemaan etelän rannalle, hih!

 
Opiskelin joskus vuonna 2002 puoli vuotta espanjaa koulussa, mutta kieliopintoni jäivät tuolloin kesken. Yllätyin positiivisesti, kun huomasin miten nopeasti monet espanjan kielen sanat muistuivat mieleen. Latasin puhelimeeni myös mahtavan Duolingo-sovelluksen, jonka avulla jatkan nyt itsenäistä espanjan kielen opiskelua. Myös englannin kieleni vahvistui tuon reissun aikana mukavasti.

Vaikka lomani oli kohtuullisen lyhyt, niin olen huomannut miten se on vaikuttanut mielialaani positiivisesti. Saan auringosta aina niin paljon energiaa, että jaksoin juosta reissussakin paikasta toiseen hyvin lyhyillä yöunilla. Saavuin Málagaan lauantai-iltana ja jo sunnuntaina poljimme fillareilla Fuengirolaan, joka sijaitsee n. 35km päässä Málagan keskustasta. Päivän piti olla pilvinen, mutta se osoittautui aivan muuksi ja onnistuin käräyttämään vasemman käsivarteni fillarireissun aikana. Onneksi olin varannut mukaani hyvää luomu-after sunia, jossa on Aloe Veraa. Matka Málagasta Fuengirolaan kesti meiltä kaikkine pysähdyksineen n. 5 tuntia!


Fuengirolasta otimme junan takaisin Málagaan ja matka taittui puolessa tunnissa. Hämmästyttävintä oli se, että pystyin polkemaan niin reippaasti koko mäkisen matkan, eikä jalat edes olleet seuraavina päivinä kipeät. Taisin olla pikkasen fiiliksissä..

Katolliset viettävät pääsiäistä hieman eri tavalla, kuin me suomalaiset, joten oli hienoa päästä näkemään espanjalaista kulttuuria juuri pääsiäisenä. Málaga on yksi Andalucian pääsiäisenvieton keskuksia, jonne saapuu sankoin joukoin väkeä muista kaupungeista seuraamaan pääsiäiskulkueita. Jokaisella kirkolla on oma kulkueensa, jossa on mukana massiivinen määrä ihmisiä. Kulkueen keskiosassa on aina joko ristiinnaulittu Jeesus tai Maria-patsas. Yksi tällainen patsasvaunu saattaa painaa jopa 4000kg ja sitä kantaa parhaimmillaan jopa 300 miestä. Kulkueen perässä on iso joukko soittajia, rummuttajista huilunsoittajiin. Yksi kulkue saattaa vaeltaa ympäri kaupunkia (sille merkityllä alueella) jopa 8 tuntia putkeen. Aikamoinen hälinä saattaa kestää klo. 3 asti yöllä. Onneksi ystäväni asunnossa ei ollut ikkunat suoraan kadulle, niin pystyimme nukkumaan hyvin melusta huolimatta.


Keskusta-alueella oli kulkueiden aikaan niiin paljon ihmisiä, että meinasi tulla pariin otteeseen ahdistuskohtaus. En ole ollut koskaan tuollaisessa väenpaljoudessa. Onneksi kaikki meni kuitenkin ihmeen hyvin! Seikkailin päivisin paljon yksikseni ympäri kaupunkia ja kipusin eräänä päivänä myös Málagan upealle Alcazaban linnakkeelle, joka on suuren mäen päällä. Alue sai alkunsa Rooman valtakunnan aikoina. Tuolta linnakkeelta avautui mielettömät näkymät eri puolille Málagaa. Vietin siellä pari tuntia, enkä olisi halunnut tulla ollenkaan sieltä alas kaupunkiin.

 
Kuvat ei ole ihan huippuja, kun aurinko paistoi siihen malliin, ettei otetuista kuvista nähnyt huipulla juuri mitään. Korkeanpaikankammostani ei ollut tuolla tietoakaan, kun maisema oli niin henkeäsalpaava. Málagassa oli ihanan vähän suomalaisia turisteja tai sitten en vaan törmännyt niihin juurikaan. Tuliaisia ei tullut ostettua paljoa, mutta paras löytö taisi olla tiibetiläinen äänimalja, eli pieni kulho jota soitetaan puisella kapulalla. Aion käyttää kulhoa kotona äänimaljahoidoissa sekä mahdollisesti myös bhajaneissa.
 
 
Viimeisinä lomapäivinäni kävin pienessä Mijaksen kylässä, joka sijaitsee yli 400 metriä meren pinnan yläpuolella sekä Marbellassa. Pääsin siis näkemään aurinkorannikot varsin kattavasti, joten matkani ylitti odotukseni.
 
 
Nyt suunnittelen jo seuraavaa matkaani, joka toteutunee kesälomallani touko-kesäkuussa. Tekisi mieli lähteä kiertämään lisää Espanjaa, mutta yksin en taida uskaltaa moiseen reissuun. Lähetän siis universumille pyynnön, jossa toivon matkani järjestyvän jollain tavalla. Eräs ystäväni pyysi minua luokseen Fuengirolaan kesällä, mutta koska tuo kaupunki on jo nähty, niin olisi kiva päästä ensi kerralla muihin kaupunkeihin. Haaveilen Sevillassa käymisestä ja monet ystäväni ovatkin jo kaupunkia kovin kehuneet. Nähtäväksi jää mitä kesäloma tuo tullessaan..
 
Eiköhän tässä ollut jo tarpeeksi lomahehkutusta kerrakseen, joten on aika painua höyhensaarille.
 
Ihanaa kesänodotusta!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti