28.8.2013

Aurinkoa, joogaa ja mantroja

Kertakaikkisen ihana vapaapäivä takana! 

Heräsin tänä aamuna klo. 5 siihen, että kissani pudotti kukkaruukun lattialle, joka tietysti meni pirstaleiksi. Sen jälkeen ei tullutkaan sitten unta muutamaan tuntiin, vaan pää oli täynnä kaiken maailman ideoita ja jopa runosuoni yritti sykkiä. Siinä vaiheessa ajattelin, ettei tästä päivästä tule varmaankaan kovin hyvä, mutta toisin kävi!

Kerrankin sain vapaapäivänäni rentoutua auringossa, ilman minkäänlaisia ennakkosuunnitelmia. 


Siinä sitten nurmikolla maatessani sain idean lähteä Vallilan Kapsäkkiin, johon ystäväni oli minut kutsunut. Siellä vietettiin ilmaista jooga/kulhokylpy/Bhajaniltaa klo. 17.30-21. Joogaopettajana toimi intialainen guru Romison Kshetrimayum. Hän on opiskellut joogaa vuodesta 1989 lähtien ja toiminut Delhin luonnonlääketieteellisessä sairaalassa jooga-asiantuntijana vuosina 2004-2009. Aika suuri kunnia oli päästä hänen oppilaakseen tunniksi! Pysyin ihmeen hyvin mukana liikkeissä, vaikka en ollut joogannut noin puoleen vuoteen ja kädessäni on pieni vamma. Joogan lopussa taiteilijaystäväni Vinha Jonna teki kahden naisen (Henrican & Enkelin) kanssa meille kulhokylvyn tiibetiläisillä kulhoilla. Sen jälkeen olimme varsin rentoutuneita ja hyvillä mielin.

Kulhokylvyn jälkeen

Tämän jälkeen vuorossa olivat Bhajan People, johon myös joogaopettajamme Romison Kshetrimayum osallistui. Tämä ihana ryhmä koostuu hyvin erilaisista ihmisistä, jotka soittavat erilaisia soittimia ja laulavat mantroja. Ystäväni Vinha Jonna kuuluu myös tähän ryhmään ja olen itsekin soittanut siellä kerran Jonnan kulhoja. 

Ihana  Vinha Jonna <3

Viime kerrasta olikin jo kauan aikaa, kun olin mukana laulamassa mantroja. Ryhmään oli tullut tällä välillä uutta vahvistusta. Tiedä minkälaiseksi tuo ryhmä vielä kehkeytyy, kun ovat niin taitavia! Tänään meitä oli paikalla 27 henkeä ringissä, joten voitte vain kuvitella sen energiamäärän joka siitä yhteislaulusta ja soitosta syntyi. Itse nautin laulamisesta ja soittamisesta suunnattomasti. Samalla rupesin miettimään mitä soittimia haluan hankkia itselleni. Listalle tuli tiibetiläisen kulhon lisäksi nyt kellot ja helistin.


Tänään juhlittiin lisäksi Krisnan syntymää, päivän virallinen nimi on Janmastami. Tunnenkin nyt suurta kiitollisuutta tätä päivää kohtaan ja niitä ihmisiä, jotka mahdollistivat kaiken tämän ihanuuden.


Ilta päättyi tuttuun tapaan Om-mantraan. Kaiken kaikkiaan oli kyllä ihana päivä!

Kiitos, kiitos, kiitos!

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. ॐ ॐ ॐ

    Kiitos osallistumisesta, hienosta artikkelista ja kuvista! Vastikään meille on avattu uudet nettisivut ja lisäksi FB yhteisöliitännäinen, joista molemmista saa lisää ajankohtaista tietoa vastaavista tapahtumista.

    http://www.bhajanpeople.net
    http://www.facebook.com/bhajanpeople

    ॐ ॐ ॐ

    VastaaPoista