Tyypillinen päiväni koostuu tällä hetkellä seuraavista ruoka-aineista :
- aamulla kaurapuuroa / voileipää (levitteenä luomu kirnuvoita)
- päivällisellä kasvissosekeittoa ja leipää / kalaa ja tattaria / riisiä / riisinuudeleita
- välipalaksi turkkilaista jogurttia banaaniviipaleilla ja mangososeella / pähkinöitä / hedelmiä
- illalliseksi keittoa / kalaa lisukkeella
- iltapalaksi voileipää, avokadoa / turkkilaista jogurttia soseella ja banaanilla / hedelmiä
Pyrin syömään 3 h välein, jotta verensokeri ei nouse jatkuvasti ja aineenvaihdunta pysyy toiminnassa. Lisäksi juon tietysti paljon vettä. Otan lisäksi spiruliinaa, sinkkiä ja magneesiumia purkista ja D-vitamiinia tippoina. On ollut jännä huomata, että olen päässyt vihdoin tavoitepainooni, eli lihonnut normaalimittoihin viimeisen vuoden aikana syömällä entistä terveellisemmin. Olen ollut aina hoikka ja olen kokenut vaikeaksi saada painoa lisää. Oikeanlainen ruokavalio ja treenaaminen on tuottanut vihdoin tulosta.
Olen luopunut lisäksi kokonaan mikron käytöstä, koska se tappaa yli 90% ruuan vitamiineista, entsyymeistä ja antioksidanteista. Töissä lämmitän ruokani vesihöyryllä, jolla lämpiää ruoka kuin ruoka n. puolessa tunnissa. Täytän lavuaarin pohjan kiehuvalla vedellä ja laitan ruuan lasisessa kipossa kansi päällä veteen ja lisään siihen päälle vielä mikrokuvun ja avot.
Viime viikolla innostuin kokkailemaan ensimmäistä kertaa luomupinaattilettuja, joista tulikin yllättäen ihan syötäviä. Sovelsin hieman tavallista lettureseptiä ja jätin sokerin kokonaan pois. Aineksia olikin runsaasti.
Reseptini sisälsi siis kookosjauhoja, kaurajauhoja, ohrajauhoja, hirssihiutaleita, luomumunia, riisimaitoa, rypsiöljyä, kookosöljyä ja tietysti pinaattia. Pinaatti oli ainoa, joka ei ollut luomua.
Seuraavaksi aion ostaa blinipannun, jolla on varmasti parempi paistaa lettuja. Mikään hyvä kokkihan en todellakaan ole, eikä moni muu lisäkseni edes söisi tekemiäni ruokia, joten en laita siksi tänne mitään tarkkaa reseptiä.
Rakkaudesta aitoon ruokaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti