19.5.2013

Olet mitä syöt!

Ajattelin tehdä tänään ensimmäisen ruokapostaukseni. Kaikki minut tuntevat tietävät kuinka tarkka olen syömisistäni. Vatsani on sen verran herkkä, että on ollut pakko jättää ruokavaliostani kokonaan pois vehnä ja soija. Maitotuotteitakin käytän todella vähäisessä määrin ja lihaa en laisinkaan. Vielä vähän aikaa sitten söin kanaa, mutta nyt sekin on ruvennut ällöttämään. Kalaa syön muutaman kerran viikossa. Vehnän olen korvannut muilla viljoilla ja maidon riisi- ja kauramaidolla. Lisäksi vältän parhaani mukaan lisäaineita, jotka myös turvottavat huomattavasti. Aspartaami (E951) on se lisäaine, jota vältän eniten. Irtareistakin olen joutunut luopumaan ja olen korvannut ne tummalla suklaalla. Vältän kyllä mahdollisimman paljon sokerin käyttöä nykyisin, koska sokerihan lihottavuuden lisäksi lisää syövän riskiä. Myös kahvista olen luopunut noin kuukausi sitten, kun vatsani ei tahdo kestää sitäkään.

Tyypillinen päiväni koostuu tällä hetkellä seuraavista ruoka-aineista :

 - aamulla kaurapuuroa / voileipää (levitteenä luomu kirnuvoita)
 - päivällisellä kasvissosekeittoa ja leipää / kalaa ja tattaria / riisiä / riisinuudeleita
 - välipalaksi turkkilaista jogurttia banaaniviipaleilla ja mangososeella / pähkinöitä / hedelmiä
 - illalliseksi keittoa / kalaa lisukkeella
 - iltapalaksi voileipää, avokadoa / turkkilaista jogurttia soseella ja banaanilla / hedelmiä

Pyrin syömään 3 h välein, jotta verensokeri ei nouse jatkuvasti ja aineenvaihdunta pysyy toiminnassa. Lisäksi juon tietysti paljon vettä. Otan lisäksi spiruliinaa, sinkkiä ja magneesiumia purkista ja D-vitamiinia tippoina. On ollut jännä huomata, että olen päässyt vihdoin tavoitepainooni, eli lihonnut normaalimittoihin viimeisen vuoden aikana syömällä entistä terveellisemmin. Olen ollut aina hoikka ja olen kokenut vaikeaksi saada painoa lisää. Oikeanlainen ruokavalio ja treenaaminen on tuottanut vihdoin tulosta.


Olen luopunut lisäksi kokonaan mikron käytöstä, koska se tappaa yli 90% ruuan vitamiineista, entsyymeistä ja antioksidanteista. Töissä lämmitän ruokani vesihöyryllä, jolla lämpiää ruoka kuin ruoka n. puolessa tunnissa. Täytän lavuaarin pohjan kiehuvalla vedellä ja laitan ruuan lasisessa kipossa kansi päällä veteen ja lisään siihen päälle vielä mikrokuvun ja avot.

Viime viikolla innostuin kokkailemaan ensimmäistä kertaa luomupinaattilettuja, joista tulikin yllättäen ihan syötäviä. Sovelsin hieman tavallista lettureseptiä ja jätin sokerin kokonaan pois. Aineksia olikin runsaasti. 


Reseptini sisälsi siis kookosjauhoja, kaurajauhoja, ohrajauhoja, hirssihiutaleita, luomumunia, riisimaitoa, rypsiöljyä, kookosöljyä ja tietysti pinaattia. Pinaatti oli ainoa, joka ei ollut luomua. 


Seuraavaksi aion ostaa blinipannun, jolla on varmasti parempi paistaa lettuja. Mikään hyvä kokkihan en todellakaan ole, eikä moni muu lisäkseni edes söisi tekemiäni ruokia, joten en laita siksi tänne mitään tarkkaa reseptiä. 

Rakkaudesta aitoon ruokaan!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti