2.5.2013

Meditointia

Tänä aamuna päätin, että meditoisin töiden jälkeen kotona, joten jätin salikamatkin aamulla kotiin. Ja kas kummaa miten kaikki asiat taas järjestyivätkään, kun hyvä ystäväni kutsuikin minut yllättäen Shantiin meditoimaan klo.17.30. En ole meditoinut pitkään aikaan ryhmässä, joten se olikin mukavaa vaihtelua ja opin samalla taas paljon uutta. Meditoinnin jälkeen vuorossa oli vielä Taavi Kassilan luento, jossa puhuimme mm. Ammasta. 

Meditointi, eli mietiskely edistää hyvinvointia ja kasvattaa keskittymiskykyä. Itse en harrasta sitä kyllä tällä hetkellä säännöllisesti, mutta nyt on sellainen vaihe elämässäni, että aion ottaa sen taas yhdeksi osaksi iltarutiinejani. Meditaatiossa tyhjennetään ja rentoutetaan mieli, samalla myös koko keho rentoutuu. Meditaation aikana hengitys ja aineenvaihdunta hidastuvat ja hapen kulutus vähenee. Meditointi parantaa samalla vastustuskykyä ja auttaa tuottamaan kehossa vasta-aineita erilaisia viruksia ja bakteereja vastaan. Meditointi parantaa myös tutkitusti unen laatua! Meditaatiossa minua viehättää sen helppous ja siitä seuraava ihana olotila. Samalla unohtuu kaikki arjen huolet ja murheet, ja voi vain nauttia hetkessä olemisesta.

Meditointia Tallinnan kattojen yllä

Ihmisillä on erilaisia tapoja meditoida, mutta itse olen tottunut meditoimaan rauhoittavan musiikin tahdissa. Tänään opin kuinka myös mantran avulla voi meditoida ja aionkin kokeilla sitä myös jatkossa. Toisinaan voi meditoida myös luonnossa ollessa, ihaillen kaunista maisemaa tai niin kuin tein viime viikolla Tallinnassa, eli nauttien samalla auringonvalosta. Osa keskittyy meditoidessa pelkästään hengitykseen ja osa puolestaan kuuntelee omaa kehoaan. Itse käyn toisinaan läpi kaikki kehon osat ja kuvittelen kuinka lootuskukka avautuu päälaellani ja sieltä kautta valo virtaa koko kehooni, eheyttäen matkallaan joka solun. Jokainen voi kokeilla eri tapoja meditoida ja löytää sitä kautta sen itselleen sopivimman tavan.

Yleisin käytetty ja helpoin mantra on varmasti sana "om", mutta opin juuri vappuna erään toisenkin mantran "om mani padme hum".

Ikimuistoisin meditaatiokokemukseni tapahtui viime syksynä, ollessani spiritualistisen seuran kurssilla. Meditaation vetäjä pyysi siirtymään itselle mieluisaan pyhään paikkaan, joka minulla on aina sama kaikissa meditaatioissa. Tuossa pyhässä tilassa ollessani huomasin siellä kehdon, jota lähestyin varovasti. Kurkistaessani kehtoon, näin siellä iloisesti potkivan ja nauravan tyttövauvan. Samassa tunsin kyynelten valuvan poskilleni ja sillä hetkellä tajusin, että kyseessä oli minun tuleva lapseni. Tunsin suunnatonta rakkautta tuota vauvaa kohtaan heti ensinäkemältä. 

Olen tiennyt jo useamman vuoden saavani tyttövauvan jossain vaiheessa elämääni ja myös muutama selvännäkijä on tämän minulle vahvistanut. Tuon vielä syntymättömän lapsen sielu otti siis minuun tällä tavalla yhteyttä ja ymmärsin tästä viestistä sen, että hän halusi vain ilmoittaa odottavansa jo syntymäänsä. Uskon, että jokainen sielu valitsee vanhempansa jo ennen syntymää. Minunkin tuleva lapseni on jo minut siis äidikseen valinnut. 

Hiljennetty mieli antaa tilaa uusille oivalluksille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti