4.8.2015

Kuulumisia

Nyt se on vihdoin täällä, nimittäin se kauan kaivattu Suomen kesä!
Ihan paras fiilis oli käydä tänään fillaroimassa, kun aurinko porotti kirkkaalta taivaalta. Mä niin rakastan lämpöä! Ensimmäistä kertaa tänä vuonna näin tänään porukkaa uimassa tuolla lähirannallakin, heh. 



Viimeiset pari viikkoa on ollut melkoisen tapahtumarikkaita, joten olen ollut hyvillä mielin. Pari viikkoa sitten tuli käytyä Turussa, Tampereella sekä Porvoossa nauttimassa kesän tuulista. Viime viikonlopun vietin Tallinnassa ystäväni luona. Vaikka olen käynyt Tallinnassa varmaan sata kertaa, löydän aina sieltä uusia juttuja. Kävin toissa perjantaina työmatkalla Tallinnassa ja silloin poikkesin ensimmäistä kertaa elämässäni Kadriorun upeaan puistoon. Olin haaveillut jo vuosia pääseväni sinne, mutta jostain syystä ei oikeaa hetkeä koskaan aiemmin tullut. Puisto on todella iso, joten vielä jäi ainakin puolet puistosta näkemättä. Kadriorg on kivenheiton päässä Tallinnan keskustasta, joten jos vaan aika riittää, niin sinne kannattaa ehdottomasti mennä rentoutumaan ja nauttimaan kauniista maisemista. 



Viime viikonloppuna löysin ihan parhaan vegaaniravintolan Tallinnan vanhasta kaupungista. En tiedä miten oonkin voinut välttää aiemmin kuulemasta kyseisestä ravintolasta. Vegan onkin niin suosittu paikka, että sinne kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen, jos ei malta jonottaa ulkopuolella. Itse jonotin parikymmentä minuuttia, mutta se oli kyllä todella sen arvoista. Ravintola sijaitsee osoitteessa Rataskaevu 12 ja nimensä mukaisesti se tarjoaa monipuolista vegaaniruokaa.



Lisäksi löysin googlettamalla todella viihtyisän kahvilan läheltä Kadriorun puistoa. Kahvila on saanut hyvät arvostelut netissä ja heillä on tarjolla myös luomuherkkuja, joten pakkohan siellä oli käydä. Siinä toinen huippupaikka, jossa rupean jatkossakin käymään. Kyseinen paikka on nimeltään NOP ja sijaitsee osoitteessa J Köleri 1. Suosittelen lämpimästi kyseistä kahvilaa! Itse kokeilin päivän raakakakkua, mutta tarjolla oli myös todella herkullisen näköisiä gluteenittomia kakkupaloja sekä muita herkkuja. 



Viihdyn Tallinnassa aina erinomaisesti ja pidän siellä vanhan ja uuden harmonisesta yhdistelmästä, joka vallitsee koko kaupungissa. Sunnuntaiaamuna kävelimme keskustassa sijaitsevalle torille ostamaan tuoreita marjoja. Myöskään tuossa paikassa en ollut koskaan aiemmin käynyt. 



Myöhemmin päivällä kävin lounaalla ystäväni sekä hänen vanhempiensa kanssa. Ystäväni äiti johdatti meidät lopuksi juuri minulle sopivaan pikkupuotiin, jossa myytiin mm. luonnonkiviä sekä niistä tehtyjä koruja. Oikeastaan puodista löytyi kaikkea mitä mulla onkin jo kotona, kuten suolalamppuja, tarot-kortteja, piikkimattoja, ravintolisiä, meditatiivista musiikkia jne. Tällä kertaa mukaani ei tarttunut mitään, mutta jahka ensi kerralla mulla on enemmän aikaa, niin varmasti ostan sieltä jotain kivaa itelleni. Mikä parasta, kyseinen kauppa sijaitsee ihan ytimessä Muurivahen kadulla. Sinne ei ihan helposti kyllä eksy, koska sisäänkäynti on sisäpihalla. Alla kuva portista, joka johtaa kyseiseen Loitsu kelleriin. Täältä löydät kyseisen puodin nettisivut.



Tämän viikon perjantaina mulla on vihdoin sydämen kontrollikäynti Meilahdessa, eli kardiologi tarkastaa miten hyvin sydän nyt toimii ja onko se lähtenyt pienenemään. Hieman jännittää jo nyt minkä tuomion tulen saamaan. Mun kunto ei ole vielä lähelläkään sitä mitä se oli vielä muutama vuosi sitten, mutta en anna sen lannistaa mieltä. Vaikka kiloja on kertynyt parissa vuodessa 5 kg lisää, niin mielummin elän niiden kanssa, kuin huonosti toimivan sydämen. Syön terveellisesti, liikun kohtalaisesti jaksamisen mukaan ja teen päivittäin osteopaatin sekä fyssarin antamia jumppaliikkeitä, joilla pitäisi saada vahvistettua selän lihaksia. Varsinkin aamuisin joudun olemaan erityisen tarkkana, kun selkä on pahimmassa jumitilassa. Ostin viime viikolla itselleni myös satulatuolin, jotta ryhti pysyy työpäivän ajan suorassa. Jos en näillä kaikilla kikoilla saa selkääni parempaan kuosiin, niin en sitten millään! Toivossa on hyvä elää.. Nyt keskityn vaan nauttimaan näistä ihanista kesäkeleistä ja ihanista ihmisistä mun ympärillä. 

Iloa, nautintoa ja aurinkoa viikkoonne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti